Van de Florida Panhandle naar New Orleans, LA - Reisverslag uit New Orleans, Verenigde Staten van Els en Sander - WaarBenJij.nu Van de Florida Panhandle naar New Orleans, LA - Reisverslag uit New Orleans, Verenigde Staten van Els en Sander - WaarBenJij.nu

Van de Florida Panhandle naar New Orleans, LA

Door: Sander Verkuijl

Blijf op de hoogte en volg Els en Sander

23 Mei 2014 | Verenigde Staten, New Orleans

Van de Florida Panhandle naar New Orleans, LA

Het is dinsdagmorgen 20 mei 2014 en we slapen lekker uit in het hotel, want pas om half negen moeten we klaarstaan als John ons afhaalt. We zijn niet eens meer verbaasd, als John stipt op tijd mét de Kountry Star onder de luifel van de Holiday Inn staat. Bagage erin en daar gaan we. John vertelt, dat Suzie met de auto uit New Orleans moest komen omdat haar vliegtuig was vertraagd, waardoor ze de aansluiting naar Pensacola miste. We gaan eerst kennismaken met de motorhome en John rijdt een zijstraat in, keert de wagen en stelt voor, dat ik het stuur overneem. We rijden nu naar een camping en langs de golf rijden we door het prachtige duinenlandschap van Gulf Breeze, FL. We oefenen met achteruit insteken en het op de poten zetten. Dan terug naar Gulf Breeze, waar Suzie op het parkeerterrein van de Wall Mart het interieur zal uitleggen. We zijn zeer verrast over de volledigheid van alles en de tiptop staat waarin de camper verkeert. Suzie heeft werkelijk aan alles gedacht. De camper is afgeladen met alles wat we maar zouden kunnen bedenken. Dit stond allemaal niet beschreven in de website van de Kountry Star; zo'n uitrusting is meer, veel meer dan je mag verwachten van een gehuurde motorhome.

We regelen de financiën, nemen voorlopig afscheid en na het boodschappen doen rijden we richting Mobile, Alabama. Het weer is prachtig en de omgeving is bosrijk èn waterrijk, een bijzondere combinatie. We vinden vlot de camping aan de Dog River en Charlie heet ons met zuidelijke warmte welkom; het accent is prachtig. Ik praat later op de avond met een groep mensen uit Arizona, onderweg van Orlando, FL naar huis in Scottsdale, AZ. Ze zijn al lang en breed vertrokken als wij de volgende morgen om een uur of negen de camping verlaten, op naar New Orleans, LA. De beruchte interstate ten (I 10) is druk, maar alles loopt letterlijk op rolletjes en de big trucks denderen ons voorbij met 70 mph (wij beperken onze snelheid tot 55 mph, easy going).

De camping in New Orleans is uitgestrekt. We krijgen de bestelde plaats aan het water met uitzicht op vervallen fabriekscomplexen! We relaxen lekker en gaan 's avonds in het campingrestaurant ribbetjes eten met live muziek. Heerlijke ribbetjes met veel vlees aan de botten.

Donderdag 22 mei 2024, op naar New Orleans. De camping shuttle staat om 10:00 uur klaar en een half uur later stappen we in Toulouse Street uit, middenin het French Quarter. We gaan een tocht maken met de enorme raderboot NATCHEZ en lunchen aan boord met live muziek (uiteraard in New Orleans). Dan begint het grote sjouwen! Uren dwalen door deze beroemde wijk; je komt ogen (en oren) tekort. We bezoeken een galerie met prachtige kunstwerken à la Toulouse Lautrec. We eten een broodje aan het eind van de middag en gaan naar het beroemde etablissement Pat O'Brien's, waar 2 vrouwen zingen op 2 vleugels. De sfeer is geweldig en we lachen ons rot. Het is erg toeristisch en men probeert op allerlei manieren de gasten de dollars uit de zak te kloppen....bij ons lukt dat niet, jammer voor hen!

Om acht uur komt de shuttle om ons weer op te pikken. We hebben een prachtige avond gehad en zijn tedelijk afgepeigerd. Nog een flesje Landshark bij de band in het campingrestaurant en om elf uur slapen. Morgen op weg richting Memphis, Tennessee, waar we overnachten achter het Heartbreak Hotel tegenover Graceland!

• 23 Mei 2014 - 18:44

Martina:

Wat klinkt dit allemaal weer geweldig! Doen jullie wel Elvis de groeten van mij? (Men zegt: "he's still alive!)

Groetjes van Martina

• 24 Mei 2014 - 12:06

Marianne:

Leuk dat alles van een leien dakje loopt en lekker genieten samen!